„O istorie a romanului polițist românesc”, la Prelecțiunile Junimii

iun. 24th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 27 iunie 2013, ora 18:00, la muzeul „Vasile Pogor” (Iaşi), va avea loc ședința a XVII-a din seria nouă a Prelecțiunilor Junimii, care are ca temă romanele mystery&thriller din țara noastră. Prelector va fi scriitorul George Arion, cunoscut autor autohton de romane polițiste, celebru pentru scrierile alerte și pline de umor, cu mare priză și la nivel internațional.

Printre cărțile lui George Arion se numără  „Atac în bibliotecă”, roman polițist românesc tradus și publicat în limba engleză, o premieră pe piața de carte britanică. Domnul Dan Lungu, directorul Muzeul Literaturii Române Iași, va susține un Laudatio, prefațând astfel seara dedicată  unei „Istorii a romanului polițist românesc”.

Prelecțiunile Junimii reprezintă un eveniment cultural organizat de Muzeul Literaturii Române Iași, continuând tradiția întemeietorilor Societății culturale „Junimea” .

Număr de vizualizări :1211


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro