“Oceanul de la capătul aleii” de Neil Gaiman

iun. 16th, 2013 | By | Category: Postcard

Marţi, 18 iunie 2013, ora 19:00, la Librăria Bastilia din Bucureşti va avea loc lansarea ediţiei în limba română a volumului “Oceanul de la capătul aleii” de Neil Gaiman, Editura Paladin, traducere de Iulia Dromereschi. Romanul este prima apariție din Seria de autor “Neil Gaiman” a editurii. Evenimentul va fi moderat de coordonatorul seriilor F&SF de la Editura Paladin, Michael Haulică. Invitaţi: Simona Kessler (agent literar) și Bogdan-Alexandru Stănescu (scriitor, critic, editor).

“Oceanul de la capătul aleii” începe cu o sinucidere. Coincidență sau nu, acest fapt declanșează revenirea la viață a unei ființe dintr-o altă lume, o întruchipare a răului, care pune stăpânire pe familia puștiului de șapte ani. În ajutorul familiei intervin cele trei locatare de la ferma Hempstock. Cea mai în vârstă spune că își aminteșete de Big Bang, cea mai tânără pretinde că iazul de la capătul aleii este un ocean. Și toate vorbesc cea dintâi limbă, limba creației, în care orice spui devine real. Neil Gaiman ne spune, cu același har de povestitor cu care ne-a obișnuit, o poveste despre fantasmele copilăriei, despre realitatea paralelă a copilăriei, despre adulții care nu sunt adulți decât pe dinafară, despre eternitatea copilăriei. Un roman pe care toți fanii autorului britanic l-au așteptat timp de opt ani.” (editorii)

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro