“Bloomsday în Bucureşti”, ediția a II-a

iun. 14th, 2013 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 iunie 2013, ora 19.00, în Piaţa Sf. Anton din Centrul Vechi (Bucureşti), va avea loc cea de-a doua ediţie a festivalului “Bloomsday în Bucureşti”, evenimentul dedicat operei literare “Ulise” a scriitorului irlandez James Joyce. “Bloomsday” se sărbătoreşte în întreaga lume, anual, pe 16 iunie (la Bucureşti evenimentul va fi organizat cu o zi înainte), ziua în care se desfăşoară acţiunea din romanul “Ulise” de James Joyce. Sărbătoarea preia numele personajului principal din roman, Leopold Bloom. Romanul urmăreşte viaţa şi gândurile lui Leopold Bloom, precum şi a altor personaje, pe parcursul zilei de 16 iunie 1904.
“Anul acesta, Bucureştiul se va alătura, pentru a doua oară, celor peste 40 de oraşe din lume care sărbătoresc Bloomsday. Evenimentul va cuprinde lecturi din “Ulise”, precum şi piese muzicale asociate cu opera lui Joyce.

Actorii Ilinca Goia, Dorin Andone şi Dan Tudor vor lectura pasaje din romanul “Ulise”. Alături de aceştia, vor fi prezenţi tenorul Florin Ormenişan acompaniat la pian de Alexandru Răileanu şi un cvartet de coarde compus din muzicieni de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Evenimentul va fi deschis de  E.S. domnul Oliver Grogan. „Cititorii români sunt familiarizaţi cu opera lui James Joyce, iar noi încurajăm publicul larg să se alăture acestei manifestări culturale pentru a afla şi mai multe depre acest scriitor irlandez renumit”, a declarat ambasadorul Irlandei în România.

Evenimentului este organizat sub auspiciile Primăriei Municipiului Bucureşti. Anul acesta, iubitorii de lectură vor avea ocazia să asculte pasaje din James Joyce şi în localul care îi poartă numele, James Joyce Pub, din Str. Walter Mărăcinenau nr. 1-3, sector 1, în aceeaşi zi, începând cu ora 12.30. Textele vor fi citite de studenţi, iar atmosfera specifică începutului de secol XX va fi întreţinută de un cvarte de coarde. Cu această ocazie, vizitatorii vor avea prilejul să viziteze expoziţia de pictură semnată de Diana Brăescu.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :876


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro