“Adopţia şi ataşamentul copiilor separaţi de părinţii biologici” de Ana Munteanu

iun. 11th, 2013 | By | Category: Eveniment

La Editura Polirom, în colecţia “Collegium. Asistenţă socială”, va apărea volumul “Adopţia şi ataşamentul copiilor separaţi de părinţii biologici” de Ana Munteanu.

„Elaborat pornind de la o cercetare naţională, volumul valorifică experienţa autoarei în domeniul protecţiei copilului şi implicarea sa directă într-o serie de studii privitoare la adopţie. Sunt tratate aspecte legate nemijlocit de asistenţa socială şi protecţia copilului, precum şi implicaţiile psihologice pe care abandonul şi adopţia le au asupra copilului, a părinţilor biologici şi a celor adoptivi. Partea teoretică, în care o atenţie specială este acordată cadrului şi procedurilor legale româneşti şi internaţionale legate de adopţie, este completată de sfaturi practice pentru cei care doresc să adopte. Adresată profesioniştilor din direcţiile generale de protecţia copilului, studenţilor de la asistenţă socială, numeroaselor ONG-uri care se ocupă de adopţii, lucrarea este o sursă de informaţii la zi, în acord cu teoriile şi practicile curente şi constituie un reper în bibliografia autohtonă în domeniu.” (editorii)

Număr de vizualizări :1558


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro