Louis Schittly, ”Omul care dorea să vadă războiul de aproape”, vine la Timișoara și Arad

mai 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marți, 14 mai 2013, și miercuri, 15 mai 2013, la Timișoara și Arad, vor avea loc două întâlniri ale publicului cu Louis Schittly, autorul volumului ”Omul care dorea să vadă războiul de aproape”, colaureat al Premiului Nobel pentru Pace acordat organizaţiei Medici fără frontiere în anul 1999. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din Timișoara. Intervenția va fi în limba franceză, şi va fi tradusă în limba română, iar intrarea este liberă.

Marţi, 14 mai, ora 15.00, întâlnirea va avea loc la Timişoara, la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Sala Aula Magna (Piaţa Eftimie Murgu nr. 2, Timişoara).

Miercuri, 15 mai, ora 12:30, la Arad, la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Amfiteatrul B10 (Str. Liviu Rebreanu nr. 86, Arad).

Într-un orăşel din sudul Alsaciei, Louis Schittly pare a fi un pensionar obişnuit, dar în spatele acestei linişti aparente se ascunde un om cu un destin extraordinar. Medic tânăr în anii 1970, acesta vine în sprijinul sinistraţilor în timpul războiului din Biafra. Această experienţă marcantă l-a determinat să fondeze alături de alţi medici organizaţia Medici fără frontiere.

În cartea sa „Omul care dorea să vadă războiul de aproape” („L’homme qui voulait voir la guerre de près”), Louis Schittly îşi povesteşte experienţa trăită ca medic în timpul conflictelor atât de cunoscute, din păcate, din Afganistan, Coasta de Fildes şi, de asemenea, din Vietnam.

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro