Editura Litera lansează colecţia “Mari interpreți de folclor”, realizată de Marioara Murărescu

mai 29th, 2013 | By | Category: Eveniment

Lansarea primului volum al colecției “Mari interpreți de folclor”, „Maria Lătărețu”, va avea loc duminică, 2 iunie 2013, de la ora 12:00, la standul Editurii Litera din cadrul târgului de carte Bookfest (Complex Romexpo, pavilion C2). Invitaţi: Ioana Lătărețu, Liana Săndulescu, director TVR 2 și Cornelia Tihon, interpret.

Colecția “Mari interpreți de folclor” va cuprinde zece volume însoțite de câte un CD audio, într-o selecție specială: Maria Lătărețu, Ioana Radu, Drăgan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Răchiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu, Ileana Sărăroiu și Titiana Mihali. Interpreții, precum și melodiile de pe CD reprezintă o selecție de autor, realizată de binecunoscuta promotoare a cântecului popular românesc și realizatoare a emisiunii de televiziune “Tezaur Folcloric”, Marioara Murărescu.

Tot Marioara Murărescu este și autoarea textelor fiecărui volum, care cuprinde o selecție de citate din spusele și din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreți, o serie de repere cronologice care punctează etapele majore din viața și din creația acestora și o discografie selectivă. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte din fotografii fiind adevărate documente de epocă (unele inedite sau, oricum, mai puțin cunoscute, obținute prin amabila colaborare a moștenitorilor). CD-urile care însoțesc volumele reprezintă o antologie a celor mai valoroase cântece din repertoriul interpreților.

Număr de vizualizări :1538


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro