Antologia de poezie “Născut în `58”, coordonată de Adrian Alui Gheorghe

mai 26th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească, colecţia “Poezie”, va apărea antologia de poezie “Născut în `58”, coordonată de Adrian Alui Gheorghe, cu o prefaţă de Vasile Spiridon.

“Antologia de poezie “Născut in ’58”, coordonată de unul dintre poeţii antologaţi, Adrian Alui Gheorghe, apare sub semnul unei aniversări: fiecare dintre cei nouă poeţi – Vasile Gârneţ, Liviu Georgescu, Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu, Varujan Vosganian – împlineşte anul acesta 55 de ani – o vârstă a deplinei maturităţi literare.

După ce au debutat în anii ’80 tot în antologii, din cauza practicilor editoriale ale epocii, de data aceasta o fac din proprie voinţă, pentru a demonstra că toţi pot sta alături, în orice împrejurare, pentru a confirma, încă o dată, solidaritatea unei generaţii.” (Vasile Spiridon)

Autorul prefeţei, criticul literar Vasile Spiridon, este, de asemenea, născut în ’58.

Număr de vizualizări :1045


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro