7 poeți în prima lectură publică TNCP

mai 16th, 2013 | By | Category: Postcard

Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP), ediţia a IV-a, a fost deschis, la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, cu o lectură publică moderată de Dan Mircea Cipariu. Au citit poeme inedite, în curs de apariţie, sau din cărţi recent apărute la Tracus Arte, Liviu Capşa,Victoria Milescu, Cristiana Purdescu, Adrian Pârvu, Maria Calciu și Magda Mirea. Vineri, 17 mai 2013, la Biblioteca Metropolitană, de la ora 18.00, va avea loc o nouă lectură publică moderată de Dan Mircea Cipariu, unde sunt invitaţi poeţii Constantin Abăluţă, Valeriu Mircea Popa, Rodia Drăgoi, Ioana Greceanu, Valentin Iacob, Leonard Ancuţa, Simona-Grazia Dima şi Teodor Dună.

La prima lectură publică a TNCP, Liviu Capșa a citit poeme din volumul în lucru „Pietre adânci” care va fi publicat, în curând , la editura Tracus Arte, poeme ce vor fi publicate în revistele „Luceafărul de dimineaţă” și „Viața Românească”.
Adrian Pârvu a încântat audiența cu o poezie plină de efervescenţă, ludică, noile sale poeme urmând să apară în volumul cu titlul „Iarna mea cu Lady Winter”.
Victoria Milescu ne-a asigurat, într-o manieră actoricească de mare finețe, că „mai nimic nu poți face de unul singur”, ea citind poeme din volumul „Sub steaua câinelui” apărut la Editura Tracus Arte.
Sensibila poetă Cristiana Purdescu a risipit, cu generozitate, la masa poetică, poeme din volumul „Risipa de a fi” apărut la Editura Tracus Arte.
Maria Calciu, autoarea a peste 10 volume de poezie, a citit poeme din volumul „Pietre cu vise de statui” apărut la Editura Tracus Arte.
La final, Magda Mirea a citit din volumul „Siaj”, apărut la Editura Scrisul Românesc, precum şi câteva poeme dintr-un nou volum aflat în lucru.

Număr de vizualizări :1167


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro