”Henwood Library: Din dragoste de carte și de arte”, la Galeria Galateca

mai 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 16 mai -16 iunie 2013, Galeria Galateca București prezintă, în premieră pentru publicul român și international, expoziția multimedia “Henwood Library: Din dragoste de carte și de arte” a renumitului artist britanic Simon Henwood. Expoziția marchează prima colaborare a galeriei cu un artist de talie internațională, poziționând Galateca în rândul centrelor dedicate artei și culturii internaționale.


Concepută sub forma unei biblioteci personale a artistului, expoziția se focusează pe proiectul de suflet al acestuia, editura Henwood Library, pornită din dragostea sa pentru cărți, artă și suprapunerile dintre acestea. Expoziția încorporează o selecție din toate etapele artistice din  cariera extensivă a artistului. Simon Henwood va expune lucrări ce reflectă diversitatea practicilor sale artistice: de la pictură, desen, fotografii și cărți bibliophile la animații, videoclipuri artistice, instalații și noile media. Expoziția este deja așteptată la Tokio, Paris, NewYork și Londra.

Cariera lui Simon Henwood se întinde de-a lungul a peste două decenii, iar lucrările sale au fost expuse în cele mai renumite muzee și galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) și Galeria Sophie Sheideker (Paris) într-o dublă expoziție semnată “Simon Henwood și Francis Bacon”.

Influentul critic de artă new-yorkez Raphael Rubinstein remarca, referitor la protretele acestuia în guașă, ce au fost expuse la Hammer Museum (LA): “cu adevărat izbitor și impresionant  este modul simplu și sincer de a-și reprezenta personajele cu atenție la detaliile fotografice, dar, de asemenea, cu o preocupare evidentă în capturarea individualității și personalității fiecărui personaj. Într-o lume dominată de mass-media, Henwood reușește să releve nuanțele emoționale și spiritualitatea fiecărui personaj.”

Simon Henwood este cunoscut și pentru colaborarea sa cu artistul Kanye West în calitate de director de creație pentru albumul “Graduation” și pentru turneul de promovare “Glow In The Dark”. De asemenea, Henwood a regizat și videoclipul melodiei “Love Lockdown”. În 2009, artistul a colaborat cu Rihanna, creând coperta albumului “Rated R” și lucrând la turneul de promovare “Last Girl On Earth”, unde a semnat partea vizuală, costumele și scenografia. Alte colaborări mai includ videoclipuri pentru Roisin Murphy, Badly Drawn Boy, Apollo 440 și Imogen Heap.

Printre proiectele recente ale artistului se numără coperta albumului “The Seer” a trupei  Swans. De asemenea, a colaborat cu Alicia Keys pentru coperta ultimului ei album “Girl On Fire” și a fost director de creație pentru turneul de promovare “Set The World On Fire” al acestui an.

Evenimente asociate:

16 mai 2013, de la ora 19:30 – Vernisaj în prezenta artistului Simon Henwood. Tot atunci se va lansa și prima librărie ‘Henwood Library’ din România, în cadrul Gallery Shop NEOGALATECA.

Noaptea Muzeelor, 18 mai 2013, între orele 19.00 – 04.00 – Proiecție specială a  documentarului realizat de Simon Henwood pentru albumul ‘The Seer’ al formației Swans

Noaptea Galeriilor, 24 mai 2013, între orele 19.00 – 04.00 – Proiecții videoclipuri de artist semnate de Simon Henwood

Număr de vizualizări :1638


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro