”Chip și aripi” de Elena și Marcel Scutaru, la Mogoșoaia

mai 15th, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică 19 mai 2013, de la ora 16,30, la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, în Sala Foișor, va avea loc vernisajul expoziției ”Chip și aripi” de Elena și Marcel Scutaru. Prezintă Mădălina Mirea.

Plasat la jumătatea distanţei între apolinic şi dionisiac, demersul artistic al Elenei Scutaru ne aduce în actualitate portretele de la Fayoum, cu ochii larg deschişi, ferestre ale sufletului. Pentru percepţia omului contemporan, chipul pictat, înnobilat cu foiţă de aur, reverberează ecourile glamour ale unui salon de frumuseţe din Bizanţ.

La rîndul său, Marcel Scutaru îngheaţă, în păsările sale pshihopompe, zbuciumul unei aripi deschise şi un arc temporal care subîntinde eternitatea însăşi.

Chip şi aripi – o expoziţie care ne prilejuieşte, după aproape două decenii, întâlnirea cu doi artişti al căror mesaj, discret şi profund, se completează reciproc, într-o inspirată simbioză. (Mădălina Mirea)

Număr de vizualizări :1326


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro