«Maeştrii SF-ului românesc»: Constantin Cubleşan, Mircea Opriţă şi Gheorghe Săsărman

mai 24th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 1 iunie 2013, ora 13.30, la standul Editurii Nemira, în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, Editura Nemira lansează seria «Maeştrii SF-ului românesc». Scriitorii Constantin Cubleşan, Mircea Opriţă şi Gheorghe Săsărman sunt primii autori din serie şi vor fi prezenţi la eveniment alături de invitaţii lor speciali, Radu Dumitru, Eugen Urucaru Popescu, Alexandru Mironov şi Cristian Tămaş.

Constantin Cubleşan va participa la eveniment cu volumul Iarba cerului”, o carte apărută pentru prima dată în anul 1974, construită pe baza unor  corespondenţe cu realităţile lumii contemporane. Eroul prezent în carte reprezintă, de fapt, imaginea « eroului » de zi cu zi, contemporanul pus faţă în faţă cu societatea.

Autorul Mircea Opriţă îşi aşteaptă cititorii cu volumul de povestiri Nopţile memoriei, publicată   pentru prima dată în anul 1973, ce propune o incursiune în lumea maşinilor viitorului şi a performanţelor la care acestea reuşesc să ajungă. Toate aceste elemente nu îl dau la o parte pe cel ce reprezintă, de fapt, personajul principal, omul.

Cel de-al treilea autor din serie, Gheorghe Săsărman, va participa la eveniment cu volumul “Cuadratura cercului”, carte publicată iniţial în anul 1975. Prin această scriere, autorul propune cititorilor să găsească împreună răspunsul la întrebarea « Poate fi geneza oraşului un subiect de literatură ? »

Număr de vizualizări :1282


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro