Viţa de Vie lansează albumul “Acustic” alături de violoncelistul Răzvan Suma

apr. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 8 aprilie 2013, ora 20.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, trupa rock Viţa de Vie îşi va lansa noul album „ACUSTIC”, invitat special al evenimentului fiind şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

„Dacă este ceva ce marchează drumul meu prin muzică aceasta este dorinţa permanentă de deschidere, de experienţe noi. Colaborarea cu Viţa de Vie este o bucurie şi o ocazie de a mărturisi publicului că nu cred că există genuri muzicale care trebuie ţinute în nişte sertare bine definite; cred că stilurile şi instrumentele de orice fel pot face un superb „mariaj” în slujba muzicii de calitate dacă povestea pe care o spunem prin note e sinceră şi emoţionează.” –  Răzvan Suma

„Prin interpretarea lui Răzvan piesa noastră „Lăsat pustiu” a căpătat exact valenţele pe care ni le doream, întregul nostru album fiind o revenire la instrumente naturale şi la emoţie pură”, a spus Adrian Despot, solistul trupei.

ACUSTIC – albumul cu numărul opt din cariera trupei rock VIŢA DE VIE va propune fanilor o experienţă suprinzătoare: o reinventare a sonorităţii cu care s-a obişnuit publicul, cele mai apreciate piese ale repertoriului creat în 16 ani reorchestrate într-un stil ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossanova, alături de creaţii complet noi. O evadare din cotidian, o pauză departe de zgomot şi viteză, în mijlocul lumii noastre prinse într-un ritm frenetic, aşa îşi caracterizează Adrian Despot noul album. În mijlocul unui cotidian hipertehnologizat, ACUSTIC este întoarcerea la elemente naturale, de la instrumentele folosite până la fotografiile albumului realizate cu un aparat analogic şi design-ul de disc de vinil asociat CD-ului.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în numeroasele recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires sau „Kursall” din San Sebastian.

În anul 2000 a obţinut diploma de licenţă a Academiei de Muzică din Bucureşti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 a început programul de perfecţionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma a fost prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz.

Primul turneu solo susţinut de Răzvan Suma, Vă place BACH ?, ediţia I (1-21 martie 2012), a însemnat prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach. Cea de-a doua ediţie a turneului naţional Vă place BACH ? s-a desfăşurat între 2 octombrie şi 7 noiembrie în zece oraşe din România.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Pentru anul 2013, în afara proiectelor concertistice şi camerale, Răzvan Suma pregăteşte un nou turneu naţional intitulat Vă place… Brahms ?

Număr de vizualizări :1071


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro