Valeriu Șchiau, The Dream

apr. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

În perioada 24 aprilie – 13 mai 2013, Spaţiul de artă contemporană Aiurart găzduiește expoziția The Dream semnată de artistul vizual Valeriu Șchiau. Curator: Olivia Nițiș. Organizatori: Experimental Project, Aiurart. Vernisajul are loc miercuri, 24 aprilie 2013,de la ora 19.00, la Aiurart (str. Lirei nr. 2, sector 2, București).

Valeriu Șchiau nu este un artist confortabil. Valeriu Șchiau nu are un vis frumos. Trauma și exorcizarea autoreferențială fac parte constant din discursul său artistic. Eșecul paternității, ruptura familială, tensiunea celor mai intime relații interumane, dar și observația asupra traumei familiale ca fenomen social sunt reluate ca un pattern ritualic în lucrările acestui artist, născut în Republica Moldova, activ de mai bine de un deceniu in București, România.
Mesajul expoziției The Dream / Visul lui Valeriu Șchiau este deplin asumat. Artistul împărtășește o poveste personală, „vise” a căror radicalitate emoțională nu poate lăsa pe nimeni nepăsător și, totodată, atinge un subiect valabil oriunde în lume la această oră legat de inconștiența umanității față de copiii săi expuși unor realități politice și sociale dure în care arma nu este deloc o jucărie.
Olivia Nițiș, curatoare

Număr de vizualizări :974


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro