Platformă dedicată promovării invitaților de limbă germană de la Bookfest 2013: blogul „Trei țări, aceeași limbă”

apr. 10th, 2013 | By | Category: Postcard

La invitația Asociației Editorilor din România, Germania, Austria și Elveția sunt invitate de onoare ale celei de a VIII-a ediţii a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Participarea trinaţională se va desfăşura sub motto-ul „Trei ţări, aceeași limbă” şi va prezenta literatura de limbă germană, din 29 mai până pe 2 iunie 2013. Blogul „Trei țări, aceeași limbă” este actualizat cu informații la zi despre cei 14 invitați de limbă germană care vor fi prezenţi anul acesta în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest. Blogul „Trei țări, aceeași limbă” este realizat în limbile română și germană și găzduit de Goethe Institut.

În acest moment, platforma online oferă informații despre invitați, fragmente din volumele care vor fi lansate la Bookfest, precum și fotografiile oaspeților, iar în săptămînile următoare vor fi postate și coordonatele manifestărilor care vor avea loc la în cadrul salonului de carte: o amplă expoziţie de carte cu autori de limbă germană, conferinţe, lecturi publice, lansări de carte, ședințe de autografe, filme, evenimente dedicate copiilor şi specialiștilor.

“Sunt date care pot constitui un suport pentru toți acei colaboratorii din media care doresc să prezinte cititorilor informații despre invitatul de onoare al ediției de anul acesta al Salonului de Carte Bookfest. Un invitat de onoare „altfel”, deoarece ediţia a VIII-a a Salonului de Carte Bookfest (29 mai-2 iunie) nu va mai aduce la Bucureşti invitaţi dintr-o ţară anume, ci oaspeţi de aceeaşi limbă, limba germană, din Germania, Austria şi Elveţia, în cadrul unui proiect iniţiat de Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt.” (organizatorii)

„Proiectul «Trei ţări, aceeaşi limbă» este unul neobişnuit, nu numai pentru noi, dar şi pentru orice alt târg de carte din lume care are anual «o ţară invitată»: în mai, la Bookfest, se vor prezenta publicului trei culturi unite dintotdeauna de aceeaşi limbă germană. Ideea unui blog nu poate fi decât benefică atât pentru organizatori, cât mai ales pentru public, dată fiind cantitatea de informaţii care începe să fie pusă la dispoziţia celor interesaţi.” (Ioana Gruenwald)

Standul comun al Germaniei, Austriei şi Elveţiei va avea o suprafaţă de 120m2 şi va fi amplasat în Hala C4-C5. În centrul său, se va afla o amplă expoziţie de carte, cuprinzând noutăţi editoriale din toate domeniile. În acelaşi stand este prevăzut şi un spaţiu de manifestări, precum şi o librărie cu cărţi în limba germană. Autori, editori, ilustratori, traducători și jurnalişti din cele trei ţări de limbă germană vor sta la dispoziţia publicului şi a specialiştilor, pe tot parcursul celor cinci zile de târg.

Organizatorii evenimentului: Goethe-Institut Bukarest, Forumul Cultural Austriac, Frankfurt Book Fair,  Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Austriei, Ambasada Elveției

Proiectul este sprijinit de: Ministerul de Externe al Republicii Federale Germania, Uniunea Centrală a Editorilor și Librarilor din Austria, Ministerul Învățămîntului din Austria, Pro Helvetia, Uniunea Librarilor și Editorilor din Elveția, Fundația traduki.

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro