Draga Olteanu-Matei, invitată de onoare la „Sărbătoarea Liliacului”

apr. 25th, 2013 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, ora 11:00, la muzeul „Mihail Sadoveanu” (Iaşi), invitata de onoare a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” va fi Draga Olteanu-Matei. Evenimentul este dedicat activităţii şi prezenţei lui Mihail Sadoveanu în artele spectacolului. Programul celei de-a XXII-a ediții a proiectului va cuprinde o serie de momente cultural-artistice. Desfășurătorul include colocviul „Sadoveanu în artele spectacolului” (cu participarea actorilor de la teatrele ieșene), discursul „Sadoveanu-vocație de etnograf” (susținut de Angela Paveliuc-Olariu), lansarea noului număr al revistei de cultură “Dacia Literară”. Concertul de fanfară al elevilor de la Palatul Copiilor Iași, precum și alte manifestări ale scriitorilor, artiștilor, studenților, elevilor invitați, vor completa gama planificată de activități.

Proiectul se adresează publicului larg și urmărește să atragă atenţia asupra formelor noi de promovare a culturii şi a patrimoniului local. „Sărbătoarea Liliacului” este o activitate culturală de tradiție, edițiile anterioare bucurându-se de succes și de participarea în număr mare a publicului.

Evenimentul este oferit de Muzeul Literaturii Române și Consiliul Judeţean Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi.

Număr de vizualizări :1016


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro