”Five o’clock tea” la Galeria Galateca

apr. 9th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 12 aprilie 2012, de la ora 17.00, la Galeria Galateca (parterul Bibliotecii Centrală Universitară ”Carol I” București), va avea loc ”Five o’clock tea”, eveniment integrat expoziției ”The Rest is Yesterday”.

Seria expozițiilor dedicate design-ului de fashion continuă cu ”The Rest is…Yesterday”, o expoziție de modă veche care prezintă piese valoroase din perioadele cuprinse între anii 1600 și 1950.

Începând cu 3 aprilie și până la 20 aprilie, veți putea face o incursiune în Epoca Elisabetană, Epoca Romantică, Epoca Victoriană, La Belle Epoque, trecând apoi prin așa numiții Ani nebuni și anii ’30, ’40 și ’50, cu ajutorul celor patru colecționare: Oana Crețu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru și Iulia Gorneanu.

Printre exponate veți regăsi Attifet-ul din perioada elisabetană, evantaie venețiene cu foiță de aur din sec. al XVIII-lea, pieptar decorativ (stomacher/échelle/placard/placket) din sec. al XVIII-lea, rochii din perioada în care ziarele titrau tragedia Titanicului, rochii de gală din anii ’20 sau publicații de modă de la 1827. Impresionante sunt și ținutele de vară din anii ’20, piese impecabile recuperate de colecționarele vernisate, care și în zilele noastre ar impresiona cele mai rafinate și stilate consumatoare de modă.

Număr de vizualizări :1025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro