“URME DE DISTRUGERE PE MARTE” de Cinty Ionescu pe texte de Bogdan Ghiu, la Teatrul Odeon

apr. 8th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 10 aprilie 2013, ora 19:30, la sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti, va avea loc premiera spectacolului experimental “URME DE DISTRUGERE PE MARTE” de Cinty Ionescu pe texte de Bogdan Ghiu, performer: Nicoleta Lefter, video design & live video: Cinty Ionescu, sound design & live: Miron Ghiu, regizor tehnic: Dan Iosif.

„Urme de distrugere pe Marte este o instalație performativă în care mai multe media contribuie activ la interpretarea live a poeziei, care se rescrie pe măsură ce e interpretată și comentată de creatorii spectacolului  prin performer, proiecție video și sunet, ceea ce adaugă de fiecare dată un nou strat de înțelesuri.

Urme de distrugere pe Marte este un volum de poeme care, iată, merge mai departe, punând – azi la propriu – în scenă însăşi definiţia şi menirea culturii (în sensul de cultivare a umanului pe un Pământ): aceea de a deveni, încet dar sigur, trup, carne şi gest, adresare. Paradoxul urmelor, imposibilitatea de a ascunde şi de a distruge, nu este tocmai definiţia minimală a vieţii care se îngrijeşte şi se cultivă?

Specifică postmodernismului, rescrierea și repoziționarea conținutului față de context e mai mult decât o re-mediere a cuvintelor și a senzațiilor, contribuind la text prin adăugarea de sens. Urmele de distrugere de pe Marte ne vizitează ca o amintire din viitor. Pornind de la metatextualitate, în care autorul își susține tezele poetice față în față cu performerul, un spectacol în sine, performance-ul se autosusține pornind fie de la metafore fie de la interpretarea lor asociată ciclului vieții cu ajutorul celor trei media adăugate.” (organizatorii)

Mai multe detalii despre spectacol: http://www.teatrul-odeon.ro/diverse/urme-de-distrugere.htm

Număr de vizualizări :1424


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro