“Soclul infinitului” de Vlad Stoica și Lea Rasovszky

apr. 4th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 8 aprilie 2013, ora 15.00, are loc vernisajul primului proiect artistic, Soclul infinitului, realizat de Vlad Stoica și Lea Rasovszky,  în cadrul SPAM Copy/Paste. Vernisajul va avea loc la soclul SPAM situat lângă Arenele Romane din Parcul Carol din București. Lansat în toamna lui 2012, proiectul de artă contemporană SPAM își propune amplasarea, pe toată durata anului 2013, a cinci lucrări de artă contemporană  temporară, cu tema Copy/Paste, pe soclul original, acum gol, al statuii doctorului Constantin Istrati, realizată de către Oscar Späthe.

„Ideea de soclu ca suport al artei publice este de mult depășită. Astfel, urmărind tema propusă de SPAM și anume copy/paste, propunem reinterpretarea soclului în sine ca obiect de artă.” (Vlad Stoica și Lea Rasovszky)

În Parcul Carol există două socluri identice, cel construit în 1906 – pe care se va desfășura SPAM – și copia acestuia, aflată la câteva sute de metri  distanță, construită în 2009. Paste-ul soclului original a fost construit pentru a muta pe el statuia doctorului Constantin Istrati.

Inițiatorii, Fundația Culturală Obos, cu sprijinul Graffiti Art Work și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, au organizat un concurs pentru stabilirea celor cinci lucrări ce vor fi expuse în cadrul proiectului SPAM Copy/Paste. Juriul este alcătuit din: Magda Cârneci (critic de artă), Eugen Rădescu (teoretician, co-fondator Pavilion), prof. univ. dr. Marilena Preda-Sânc (UNArte) și Diana Toboșaru (COO BBDO) și fondator Graffiti Art Work.

Detalii despre activitatea SPAM Copy/Paste puteți să aflați la:

www.facebook.com/SPAM.Parcul.Carol sau la: www.ioanaciocan.com

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro