“Parcurs” de Mariana Gorczyca

apr. 15th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 19 aprilie 2013, ora 13:00, în cadrul ediției a XIV-a a Târgului de carte Gaudeamus din Cluj, va avea loc lansarea romanului “Parcurs” de Mariana Gorczyca, Editura Eikon. Invitați: Irina Petraș, Mircea Muthu și Alexandru Vlad.

“Intitulat PARCURS, romanul deschide mai multe poteci prin pădure, acele heideggeriene holzwege – cum remarcă profesorul universitar Ovidiu Pecican în Postfața romanului – pe care se pot urmări teme despre maestru și discipol, călătoria ca destin și noimă, suferințele și consecințele idiosincraziilor, etichetele pe care ni le punem unii altora, despre România postdecembristă cu infrasctructura ei imperfectă, plecarea la muncă în Italia, insert istoric cu venirea lui Traian și a trupelor sale în 101 spre Transilvania, timpul perceput simultan și spațiul succesiv – după cum sesizează, cu formația lui științifică, Varujan Vosganian în escorta de pe Coperta patru a acestei cărți. Și nu în ultimul rând, este un roman care aduce, în premieră în literatura română, jocul de golf și filosofia acestui sport care poate rezona, mai mult sau mai puțin, cu specificitățile etnice ale unui popor.” (editorii)

Număr de vizualizări :2239


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro