“Ereziile lui Velikovschi” de Laird Scranton

apr. 26th, 2013 | By | Category: Eveniment

La Editura Lifestyle Publishing, în colecţia “Trebuie să ştii”, a apărut volumul “Ereziile lui Velikovschi” de Laird Scranton, traducere de Liviu Mateescu.

„Autorul reconsideră contribuţia lui Velikovsky la ideile noastre despre sistemul solar şi scoate în evidenţă care dintre predicţiile acestuia ar mai putea fi confirmate în viitor.” – Nexus Magazine, iunie 2012.

„De ce „Lumi în coliziune” scrisă de Immanuel Velikovsky era singura carte deschisă pe masa de lucru a lui Albert Einstein, în momentul morţii acestuia?

În anii ’50, Immanuel Velikovsky, scriitor şi psihiatru rus, provoca un adevărat scandal în mediul ştiinţific prin cărţile sale. Susţinea o teorie a dezastrelor conform căreia ciocnirea planetei Venus cu Marte ar fi provocat răcirea bruscă a Pământului în doar câteva clipe, modificând radical destinul planetei noastre. Cartea de faţă propune o reexaminare a controversatelor ipoteze avansate de Velikovsky referitoare la planeta Venus, în lumina noilor descoperiri astronomice şi arheologice. Se pare că atât recentele misiuni ale sondelor spaţiale, cât şi traducerile unor vechi documente din China, Coreea şi Japonia despre planeta Venus confirmă retroactiv viziunile celui care a fost considerat cândva un eretic al ştiinţei.” (editorii)

Laird Scranton, inginer software independent, a studiat timp de peste 10 ani miturile, limbile şi cosmologia Antichităţii. A scris mai multe cărţi, între care amintim The Science of the Dogon.

Număr de vizualizări :1079


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro