Vernisajul expoziţiei “Timpul care va veni” de Vlad Basalici

mart. 14th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 15 martie 2013, ora 18:00, la ALERT studio (White Code), Str. Mircea Vulcănescu 2-4, Bucureşti, va avea loc prezentarea proiectului “Timpul care va veni” de Vlad Basalici. “Prin 2005, când încă locuiam la Cluj, un prieten mi-a spus că în Suedia la fiecare patru luni este programată o alarmă aeriană, când sirenele încep să sune pentru un minut în Malmo şi în toate celelalte oraşe suedeze.  M-am tot gândit în ultimii ani la ceea ce mi-a povestit el atunci. În 2010 am schiţat proiectul într-o primă formă dar mi-am dat seama că nu era fezabil, ca îi lipseşte ceva. Apoi am aflat că de fapt sunt mai multe ţări unde e programată o alarmă aeriana la intervale constante. Asta a schimbat modul meu de lucru. În 2011 mi-am cumpărat un bilet de avion spre Tel Aviv pentru primăvara următorului an, ştiind că asta însemna că va trebui să încep să lucrez la proiect. Aici am realizat primul video al primei alarme. Au urmat Paris şi Amsterdam. Cele trei video-uri din proiectul în derulare ‘Timpul care va veni’ vor face parte din expoziţia cu acelaşi titlu găzduită de ALERT studio”. (Vlad Basalici)


Vlad Basalici este artist vizual şi performer. Proiectele sale personale sau realizate în colaborare au fost prezentate la Centrul de Introspecţie Vizuală Bucureşti, Fabrica de Pensule Cluj, Explore Dance Festival Bucureşti, tranzit.ro Bucureşti, DansensHus Copenhaga, Junge Hunde Festival Aarhus, Alternative Film/Video Belgrad.

“Timpul care va veni”
editare sunet: Gabriel Basalici
*Paris: priza sunet: Andra Chitimus

Multumiri speciale: Adina & Marius Ochea, Bosmat Nossan, Noah Teichner , Andra Chitimus, Eduard Gabia, Johan Allgoth

Expoziţia este deschisă în perioada 15 martie-29 martie 2013 prin programare e-mail.

Număr de vizualizări :1410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro