Nora Iuga și Amalia Cernat, la Tramvaiul 26

mart. 1st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Duminică, 3 martie 2013, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), va avea loc o întâlnire cu Nora Iuga și Amalia Cernat, în cadrul Clubului de lectură Institutul Blecher. În cadrul întâlnirii va avea loc prezentarea celui de-al doilea volum semnat de Marius-Iulian Stancu, “electric & more”, Editura Herg Benet, 2013. Organizator: Claudiu Komartin.

Nora Iuga (n. 1931) a publicat peste 20 de volume de poezie, proză și jurnal, cultivând, încă din anii ’80, experimentul (ca în Piața cerului. Jurnal de bucătărie, reeditată de curând la Casa de editură Max Blecher, sau în prea puțin cunoscuta Lebăda cu două intrări) și rămânând unul dintre cei mai atașanți și mai populari autori români contemporani. Printre volumele sale de poezie se numără Opinii despre durere (1980), Spitalul manechinelor (1998), antologia Inima ca un pumn de boxeur(2000), Autobuzul cu cocoșați (2001), Fetița cu o mie de riduri(2005). Cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi, bucurându-se de succes în special în spațiul german.

Marius-Iulian Stancu (n. 1982) a debutat cu volumul Întoarcerea din pivniță (2011), revenind la începutul anului 2013 cu electric & more, în care întâlnim aceeași voce stăpână pe ea, exactă și bine dozată, tehnică fără excese supărătoare, ce pare că„poartă haine supernoi  (…), ceva de neopren futuristic” (Adrian Diniș).

Amalia Cernat (n. 1996) este elevă la Colegiul Național Sf. Sava din București. A condus o vreme cenaclul liceului. I-au fost selectate patru poeme din ciclul :arcana în semifinalele concursului de poezie LicArt.

Număr de vizualizări :1535


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro