Limba română promovată la Open Day Università Ca’ Foscari 2013

mart. 7th, 2013 | By | Category: Postcard

În perioada 8-9 martie 2013 va avea loc ediția 2013 a Open Day Università Ca’ Foscari/Ziua Porților deschise la Universitatea Ca’Foscari, eveniment organizat de Universitatea Ca’ Foscari din Veneția cu scopul de a promova oferta educațională pentru anii 2013/2014. În cadrul acestui eveniment vor fi promovate și cursurile de limbi străine organizate de Departamentul de Studii Lingvistice și Culturale Comparate din cadrul Universității Ca’ Foscari din Veneția. Cu acest prilej, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția va organiza un spațiu dedicat atât promovării cursurilor de limba și literatura română, cât și promovării țării noastre în general. Responsabil proiect: Corina Bădeliţă.

Cursurile de limba şi literatura română pentru studenţii Universităţii Ca’ Foscari sunt o iniţiativă proprie a IRCCU Veneția, acestea defășurându-se în baza Convenţiei semnate între Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția şi Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia. Parteneriatul strategic încheiat în anul 1998 a fost reînnoit în toamna anului 2012 pentru o nouă perioadă de trei ani academici. Fiind vorba de cursuri universitare, acestea se adresează studenţilor Universităţii Ca’ Foscari care aleg limba română ca prima, a doua sau a treia limbă, precum şi celor interesaţi să descopere România.

De asemenea, cu sprijinul Biroului Național de Turism al României la Roma vor fi proiectate spoturi de promovare turistică a României și vor fi distribuite pliante cu informații turistice despre România în limba italiană.

Număr de vizualizări :1203


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro