Lansarea volumului „29 de drumuri”, în cadrul Programului „Școala Altfel”

mart. 29th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 1 aprilie 2013, ora 10:00, colectivul clasei a XI-a F, Colegiul Național Iulia Haşdeu (Bulevardul Ferdinand I nr.91, sector 2, București), lansează cartea „29 de drumuri”, concepută la inițiativa profesorului de limba română,  Florin Ioniță. Evenimentul se desfășoară în cadrul Programului „Școala Altfel” (1-7 aprilie 2013).

“La început a fost ideea – Hai să facem o carte! S-au căutat cuvintele cheie și… Mai departe a fost simplu!? Din pulbere și infinit, șarm și iubire, sinceritate și …păstârnac – cuvintele care au născut poveștile – cu puțină fantezie, ceva inspirație, multă pasiune și multă muncă au ieșit 29 de drumuri pe care cei 29 de elevi-autori vă invită să le străbateți.

Moto-ul cărții – „Am îndrăznit şi ne-am deschis aripile. Acum, odată ce am zburat, vom păşi pe pământ cu ochii aţintiţi spre cer. ” – mărturisește crezul unei generații de 17-18 ani.  Fiecare elev-autor și-a pus pe hârtie visurile, gândurile, speranțele și a zburat  spre înalt, cu aripile deschise, spre viitor. Un zbor spre infinit, care arată că România e frumoasă, că adolescenții sunt, de fapt, frumoși.  „Fiecare are conceptul său propriu de infinit, scrie una dintrele elevele autoare. Şi, deşi nu există, să ţi-l imaginezi nu dăunează cu nimic. Nu te îmbeţi cu apă rece. Doar trăieşti aşa cum nu mulţi reuşesc să o facă. Rămâne ceva în urma ta. (…) Opreşte-te cinci minute din ceea ce faci şi gândeşte-te ce înseamnă pentru tine infinitul. Se transformă el în pulbere?” » (editorii)

Număr de vizualizări :1636


One Comment to “Lansarea volumului „29 de drumuri”, în cadrul Programului „Școala Altfel””

  1. Daniel Pasti spune:

    Foarte tare idee!Salut pe aceasta cale initiativa aceasta inedita si vreau sa spun ca profesorul are si el un merit foarte mare.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro