East European Comic Con (30 – 31 martie 2013)

mart. 28th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

East European Comic Con din România intră în top 50 evenimente de acest gen din lume încă de la prima ediție. Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni (30 – 31 martie 2013) la Palatul Național al Copiilor, București. În cadrul evenimentului vizitatorii îi pot cunoaște pe celebrii actori John Rhys-Davies și Finn Jones. Cei doi invitați de onoare vor participa la Main Panel-urile organizate în cele două zile ale EECC. East European Comic Con (EECC) este prima convenție de acest gen din Europa de Est și își propune să le ofere tinerilor pasionați de benzi desenate americane comics, jocuri video, animații și benzi desenate japoneze, filme și seriale TV o experiență unică.

Printre rolurile interpretate de John Rhys-Davies se numără binecunoscutul Gimli din Lord of the Rings, precum și rolurile carismaticului Sallah din Indiana Jones, profesorului Maximiliam Arturo din serialul de televiziune Sliders, rolul Generalului Leonid Pushkin din James Bond 007: The Living Daylights, al pilotului Vasco Rodriguez din seria filmelor Shogun.

Finn Jones, cunoscut pentru rolul interpretat în serialul de succes marca HBO, Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) a lui Ser Loras Tyrell, Cavalerul Florilor, dar și pentru rolurile interpretate de actorul de origine britanică în serialele de televiziuneHollyoaks, Hollyoaks LaterThe Sarah Jane Adventures, The Bill, precum și în filmul artistic Wrong Turn 5: Bloodlines. De asemenea, Finn Jones interpretează rolul lui Lucas (The Boy) în jocul video online The Curfew, produs de Simon Parkin.

La evenimentul Comic Con vor fi prezenți și persoane costumate din străinătate. Johan Rasmus va fi costumat ca Shookie: alter ego-ul Cookie Monster-ului din Muppets, fiind și una din gazdele EECC. Manuel D’Andreea este un tânăr cosplyer din Italia. Acesta va fi prezent în costumele sale de Edward Scissorhands și Headless Horseman/Hessian Horseman din Sleepy Hollow. Vanessa este un cosplayer din Belgia, putând fi recunoscută în cadrul EECC în costumele de Enira din Raid Boss Lineage II și Gunnm/Alita din Battle Angel Alita. Enji Night este din Ungaria, reprezentând personaje autentice precum Supergirl, Ms. Marvel, Firefox the Browser, versiunea feminină a lui Mario, Chun Li și Rainbow Dash. Okkido a apărut pe scena cosplayului din Ungaria cu costume inspirate din anime și manga, în special cosplayuri din Trinity Blood, dar, de curând, s-a îndreptat și către personaje vestice (Warhammer 40,000, American McGee’s Alice etc.).

Informații suplimentare despre convenția EECC se găsesc pe site-ul evenimentului, http://www.comic-con.ro/ și pe pagina de facebook a EECC.

Număr de vizualizări :1182


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro