Despre Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” şi „Teatrul azi”, la Cafeneaua critică

mart. 5th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 martie 2013, între orele 19–21.30, la Club A (str. Blănari nr.14, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale “Cafeneaua critică. Această ediție este consacrată revistei Teatrul azi” și unora dintre cele mai recente titluri apărute în seriile acesteia: „Scena românească și expresionismul” de Ion Cazaban și „Despre arta teatrului” de Edward Gordon Craig, traducere de Adina Bardaș și Vasile V. Poenaru. Participă Florica Ichim, Oana Borș, Andreea Dumitru, Ion Cazaban, Camil Petrescu jr., precum și cei mai tineri colaboratori ai revistei. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” şi Teatrul azi.

În 1996, criticul de teatru Florica Ichim înregistrează Fundaţia Culturală „Camil Petrescu”. În 1998, aceeaşi Florica Ichim preia „Teatrul azi”, continuând tradiţia revistei „Teatrul”. În anul 2000, Fundaţia „Camil Petrescu” lansează şi un proiect editorial, cu trei direcţii de activitate: publicarea operei marelui scriitor; editarea revistei Teatrul azi; şi publicarea unor volume de cultură teatrală, ca suplimente ale revistei. În anii scurşi de atunci, revista a păstrat cadenţa lunară (cu frecvente comasări în numere duble sau triple) şi au fost publicate zeci de cărţi de teatru şi teatrologie, în şase serii: „Dramaturgie clasică”, „Dramaturgi de azi”, „Galeria teatrului românesc”, „Eseuri, cronici, însemnări teatrale”, „Mari regizori ai lumii” şi „Eu, tu, el… şi Istoria”, plus seria „Camil Petrescu”. Cele mai recente apariţii: „Despre arta teatrului” de Edward Gordon Craig și „Scena românească şi expresionismul” de Ion Cazaban (ambele datate 2012).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A.

Număr de vizualizări :1919


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro