„Colombina în verde” de Nicolae Grigorescu, vedeta Licitației de Primăvară organizată de Artmark

mart. 6th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Lucrarea de artă „Colombina în verde” de Nicolae Grigorescu (valoare estimată 150.000 – 250.000 €) va fi vedeta Licitației de Primăvară, organizată de Artmark la J.W. Marriott Grand Hotel, în data de 20 martie 2013. Operele licitaţiei pot fi admirate de către iubitorii de artă din Bucureşti în perioada 5 -19 martie 2013, la Palatul Cesianu-Racoviţă, din Strada C.A. Rosetti nr. 5. La Constanţa, expoziţia celor mai reprezentative opere din cadrul Licitaţiei de Primăvară va putea fi vizitată în zilele de 7-9 martie, în spaţiul Cazinoului, iar la Ploieşti expoziţia va fi itinerată în zilele de 14-15 martie, la Hotel Central.


De la Paris la Montpellier, de la Montpellier la Carcassonne, plus 11 ore de negociere încheiate cu un rezultat pozitiv în ceea ce priveşte repatrierea „Colombinei în verde” – aceasta este sinteza întâlnirii dintre specialiștii Artmark și colecționarii de artă francezi. Începând de marți, 5 martie, celebrul tablou al lui Grigorescu poate fi admirat la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, în cadrul Expoziţiei Licitaţiei de Primăvară, alături de alte peste 150 de opere semnate de mari pictori români: Petrașcu, Pallady, Băncilă, Cumpăna, Iser, Baba, Câlția ş.a.
Şeful biroului de consignare Artă Clasică & Modernă, Florin Petcu, declară: „M-a entuziasmat povestea descoperirii unei capodopere atât de particulare a lui Grigorescu și am așteptat cu curiozitate întâlnirea cu familia de colecționari francezi. Nu a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât, în mai multe rânduri pe parcursul acestei lungi negocieri chirurgicale de repatriere a ‹‹Colombinei››, colecționarii au avut de gând să renunțe”.

Mai multe detalii pe site-ul www.artmark.ro

Număr de vizualizări :2374


One Comment to “„Colombina în verde” de Nicolae Grigorescu, vedeta Licitației de Primăvară organizată de Artmark”

  1. Adina Dumitrescu spune:

    Foarte interesant! O abatere de la „normă”.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro