”Elixirul dragostei”, pe scena Operei Naționale, de Ziua Femeii

mart. 6th, 2013 | By | Category: Proiecte

Vineri, 08 martie 2013, de la ora 19.00, în Sala Mare, Opera Naţională Bucureşti invită publicul la una dintre creaţiile de operă îndrăgite în întreaga lume, ”Elixirul dragostei” (L’Elisir d’amore) de Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Capodoperă a compozitorului Gaetano Donizetti, opera ”Elixirul dragostei”  este pusă în scenă de regizorul italian Marco Gandini, care a lucrat pe scene importante din Italia şi din întreaga Europă, colaborând inclusiv cu celebrul regizor Franco Zeffirelli. Despre povestea care stă la baza acestei producţii la Bucureşti, regizorul italian susţine: Povestea şi muzica din „Elixirul dragostei” sunt într-un anume fel contemporane, nu conţin elemente care să trimită la o epocă anume. Astfel, înţelegem prin ele tema etern valabilă a unui tânăr îndrăgostit, cu puţină experienţă de viaţă, care crede cu tărie în puterea unui medicament care să-l ajute în dragoste.

Operă comică în două acte de Gaetano Donizetti, libretul de Felice Romani după un libret de Eugène Scribe pentru opera ”Le philtre de Daniel” – François Auber, spectacol în limba italiană.

Dirijor: Tiberiu Soare

Regia: Marco Gandini

Maestru de cor: Stelian Olariu
Scenografia: Adriana Urmuzescu

Asistent de regie: Ştefan Neagrău
Lighting design: Virginio Levrio
Serigrafie costume: Cătălina Florescu, Luiza Soporeanu

Distribuţia:
Adina – Cristina Marta Sandu
Nemorino – Lucian Corchiş
Belcore – Daniel Pop
Dulcamara – Vicenţiu Ţăranu
Gianetta – Cristina Eremia

Număr de vizualizări :971


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro