“Psihologia validată ştiinţific. Ghid practic de cercetare în psihologie” de Florin A. Sava

mart. 12th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 13 martie 2013, ora 18.00, în Amfiteatrul A33 al Universităţii de Vest Timişoara (Blvd. Vasile Pârvan, nr. 4) va avea loc lansarea volumului Psihologia validată ştiinţific. Ghid practic de cercetare în psihologie” de Florin A. Sava, apărut recent în colecţia „Collegium. Psihologie” a Editurii Polirom, şi în format electronic. Alături de autor, va lua cuvântul: Prof. univ. dr. Daniel David. Va modera: Conf. univ. dr. Delia Virga.

„Cu o prefaţă semnată de Daniel David, Psihologia validată ştiinţific constituie un ghid practic de cercetare pentru validarea ştiinţifică a serviciilor psihologice.

Proliferarea curentelor pseudoştiinţifice, caracterul limitat al resurselor şi multitudinea paradigmelor concurente pot aduce prejudicii psihologiei ca ştiinţă şi, implicit, specialiştilor în domeniu şi celor care beneficiază de serviciile acestora. Pentru a contracara această stare de fapt, psihologia are la dispoziţie soluţia validării ştiinţifice a serviciilor psihologice oferite, care presupune analiza critică a modelelor teoretice existente cu ajutorul aparatului ştiinţific, pentru a stabili dacă un serviciu este eficient, fundamentat pe un model teoretic valid şi are un bun raport cost-eficienţă.

Prin informaţiile, exemplele şi sfaturile practice pe care le oferă, acest manual de metodologia cercetării contribuie semnificativ la dezvoltarea abilităţilor specialiştilor din domeniu de a realiza cercetări competitive la nivel internaţional şi de a diferenţia între practicile psihologice validate ştiinţific (evidence-based practice) şi serviciile lipsite de această bază.” (editorii)

Număr de vizualizări :1389


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro