“Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal” de Sega

mart. 5th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 6 martie 2013, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45, Bucureşti),  scriitorul Sega va citi în avanpremieră câteva  pagini din noul său volum, “Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal”, continuarea bestsellerului “Namaste. Un roman de aventuri spirituale în India”, Editura Humanitas. I se vor alătura producătoarea TV Ana-Maria Caia, care va povesti propriile aventuri pe meleaguri îndepărtate, şi editoarea Iustina Croitoru.

“Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal” de Sega

„Dupa cele 3 luni petrecute în ashramul lui Osho din Pune, Sega porneşte spre Nepal, nu ca să cucerească Everestul ori să-l întâlnească pe Yeti, ci să-şi prelungească viza pentru India, să urmeze un curs de Vipassana în izolare şi să facă o vizită la Lumbini, locul naşterii Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha.

Dornic de aventură, Sega nu recurge la rezervări prin internet şi nici la ghiduri turistice sau persoane de contact, lăsându-se cu totul la voia întâmplării. Ceea ce îl va costa desigur… Soarta îi scoate în cale personaje dintre cele mai stranii, precum monstrul din Lumbini, deghizat într-un sadhu, fraţii Devkota care îl momesc în excursii pe care nu şi le-a dorit niciodată, Ana, frumoasa rusoaică şi Igor, prietenul ei psihopat, sau Lama, ghidul nebun care îl duce în Shangri-La, locul ascuns în inima munţilor Himalaya.

De la rafting pe râul Trisuli la călărit elefanţi prin junglă, de la căluşarii din Sauraha la Sarangkot, locul de unde se vede Annapurna în toată splendoarea, din Thamel şi până la Kapilavastu, palatul unde a trăit prinţul Siddhartha înainte de Marea-i Renunţare, din Centrul Dharmashringa, unde meditează 10 zile în izolare, în arestul poliţiei, unde petrece o noapte după gratii, Sega are parte de tot felul de peripeţii care îl schimbă pentru totdeauna, revelându-i sensuri din ce în ce mai adânci ale salutului Namaste, dar şi îndepărtându-l de toate ca să-l aducă mai aproape de sine însuşi…” (editorii)

Număr de vizualizări :1436


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro