“Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost” de Nicu Ilfoveanu, pe lista scurtă a „Best Book Design from all Over the World”, ediţia 2013

mart. 1st, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Volumul “Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost” al artistului vizual Nicu Ilfoveanu se află, anul acesta, pe lista scurtă a concursului „Best Book Design from all Over the World”, un proiect organizat de Fundaţia Buchkunst, în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri, 15 martie 2013, în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig.

Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost” (concepţie grafică: Octav Avramescu – Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu) este unul dintre titlurile premiate în cadrul primei ediții a Galei BUN DE TIPAR – Categoria „Cea mai frumoasă carte – Concepţie grafică.

Cu o tradiţie de 50 de ani, „Best Book Design from all Over the World” este astăzi una dintre cele mai importante competiții internaționale dedicate designului de carte.

La ediția din 2013, au concurat 575 de proiecte din 32 de țări. Pe lista finaliștilor, cartea lui Nicu Ilfoveanu se află alături de volume apărute în: Austria, Belgia, Brazilia, China, Canada, Elveția, Germania, Iran, Letonia, Olanda, Polonia și Suedia.

Și celelalte volume premiate în cadrul Galei BUN DE TIPAR vor fi expuse la Leipzig, în cadrul unei expoziții organizate de Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii, în cadrul standului României.

„BUN DE TIPAR. Gala Industriei de Carte din România“ îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate. Organizatori: Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication. Ediția a II-a va avea loc pe 25 aprilie 2013.

Număr de vizualizări :2243


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro