“Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporană)” de Lorena Lupu

mart. 27th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 29 martie 2013, ora 18.00, la Librarium Palas Iaşi (Palas Shopping Mall), va avea loc lansarea romanului erotic “Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporana)” de Lorena Lupu, Editura Herg Benet. Romanul este prefaţat de Cristian Mungiu şi Dan-Silviu Boerescu. Invitaţi: Emil Brumaru, Liviu Antonesei, Paul Gorban.

“Romanul, definit de prefaţatorul său, regizorul Cristian Mungiu, drept cartea care „te face să-ţi aminteşti că n-ai murit încă”, a fost recenzat călduros, apreciat pentru unitatea stilistică, ritmul vioi, originalitatea temei, autenticitatea personajelor, precum şi pentru curajul adaptării mitului lui Don Juan la contemporaneitate şi la genul feminin.” (editorii)

“Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire în toate formele ei de manifestare, ci şi un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizarile ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, à rebours, un soi de „viol“ metafizic, stupid în sine dar nutritiv pentru poveste…” (Dan-Silviu Boerescu)

Număr de vizualizări :1495


One Comment to ““Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporană)” de Lorena Lupu”

  1. Petru spune:

    Se poate comanda pe net ?

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro