Înscrieri la cea de a II-a ediție a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR

feb. 19th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 19 februarie 2013, au debutat înscrierile la cea de a II-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialiști în vînzări, marketing și comunicare – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale. La această ediţie se adaugă două noi categorii de premii față de ediția I: „Cea mai bună campanie de Marketing / PR / CSR” și „Cea mai eficientă platformă online dedicată promovării cărților”. Din juriul celei de a II-a ediții fac parte: Simona Kessler – agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; Ion Bogdan Lefter – critic şi istoric literar, eseist, poet; Laura Grunberg – scriitoare, socioloagă, autoare de cărţi pentru copii; Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck; Cristian Teodorescu – scriitor, journalist; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist,; Nicu Ilfoveanu – grafician, specialist în design de carte; Cristina Bazavan – jurnalist şi unul dintre cei mai importanţi bloggeri autohtoni; Sabina Stirb Head of CSR & Public Sector Division, GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare „Căutătorii de Povești” pentru programul Biblionet România și Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.

Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun  de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești, cât și la profesionalizarea celor din industria de carte și la creșterea sentimentului de breaslă în rândul profesioniștilor.

Proiectele premiate în cadrul primei ediții a Galei „Bun de Tipar” vor fi expuse de Headsome Communication în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig (14-17 martie 2013)

La cea de a doua ediție, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2012. Sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti, plus platformele online dedicate promovării cărților.

Înscrierea proiectelor în competiție are loc în perioada 19 februarie-15 martie 2013, iar spectacolul de decernare a premiilor este plănuit pentru data de joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naționale a României.

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Federaţia Editorilor din România (FER) şi Headsome Communication, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România și Asociația Română de Relații Publice, cu sprijinul Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional și al Bibliotecii Naționale a României.

Regulamentul poate fi consultat accesind linkul http://www.galabundetipar.ro/regulament/. Detalii despre juriu si calendarul competitiei: http://www.galabundetipar.ro/editia-a-ii-a-2013/.

Număr de vizualizări :1392


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro