Foto-expoziţia “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

feb. 6th, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 7 februarie 2013, ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (Galaţi), va avea loc vernisajul foto-expoziţiei “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012”, manifestare care reuneşte 45 de lucrări realizate de 12 fotografi din Galaţi, care în luna decembrie a anului 2012 au luat parte la proiectul internaţional HELP PORTRAIT 2012. Expoziţia va putea fi vizitată si la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi până pe 28 februarie 2013.

“Expoziţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi oferă publicului posibilitatea de a intra în atmosfera plină de emoţie pe care fotografii şi stiliştii au simţit-o atunci când au stat alături de cei cărora le-au făcut cadou o şedinţă foto sau le-au adus în dar câteva lucruri necesare lor. Alături de fotografii vor fi expuse şi felicitările realizate de copiii fotografiaţi în semn de mulţumire pentru surpriza făcută de voluntarii HELP PORTRAIT.

Cei 12 fotografi-voluntari ale căror fotografii vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei: Ciprian Bercea, Andrei Bobocel, Radu Bourceanu, Oliviu Bujor, Marian Calestru, Florin Gîlcanu, Paul Iordache, Laura Lupaşcu, Florin Matei, Cătălin Moraru, Florin Novac şi Andrei Ungureanu.

Voluntarii Help Portrait au mers pe 6 decembrie 2012 să fotografieze copii din 5 clase primare de la Şcoala nr.1 din Frumuşiţa. Apoi, au vizitat 9 familii din comunele Cuca şi Frumuşiţa, cărora le-au oferit cadouri de Moş Nicolae sub forma unor donaţii (hăinuţe şi jucării). Copii de la clasa a 3-a au avut parte şi de o scurtă introducere în lumea minunată a fotografiei. Toţi micuţii, fete şi băieţi, au fost aranjaţi de stilişti înainte de a poza pentru fotografii veniţi special pentru ei. Pe 15 decembrie, la sediul central al Bibliotecii V. A. Urechia, o parte din copiii de la Centrul de Plasament “Negru Vodă” şi de la Asociaţia “Inimă de Copil”, implicaţi în proiectul condus de doamna bibliotecara Andreea Iorga „Şi ei au copilărie”, au fost micile vedete ale unei şedinţe foto în faţa bradului de Crăciun şi a cărţilor de pe rafturile bibliotecii. Nu au avut mult de aşteptat deoarece pe 20 decembrie, la Bibliotecă, toţi copiii de la Centrul de Plasament şi-au primit portretele cadou printate pe hârtie. Pe 18 ianuarie, micuţii de la clasele primare din Frumuşiţa i-au primit cu braţele deschise pe fotografii care, înainte de a le înmaneze portretele, le-au facut din nou o mică prezentare despre bazele fotografiei, de data aceasta oferindu-le şi posibilitatea de a realiza chiar ei frumoase instantanee.

Help Portrait este un proiect internaţional cu caracter social, ce are ca scop realizarea şi oferirea de portrete cadou printate celor care nu-şi permit să plătească o sedinţă foto cu un fotograf profesionist.  Început în 2009, la iniţiativa cunoscutului fotograf de celebrităţi – Jeremy Cowart, proiectul a facut fericiţi peste 277.000 de oameni din 60 de ţări.

În cei 4 ani de existenţă, la evenimentele Help Portrait au participat aproape 20.000 de fotografi şi aproximativ 32.000 de voluntari.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :1162


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro