Florin Dobre lansează colecția “Panta Rhei” Toamnă – Iarnă 2013/14

feb. 22nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Joi, 28 februarie 2013, la Atelierul de Producție, București, începând cu ora 20.30, „Panta Rhei”, colecția designerului Florin Dobre, prezentată în ianuarie la Paris, va avea premiera românească. Show-ul ce promite să șocheze prin alăturarea disonantă a evoluției și efectelor ei degradante în societatea actuală este oferit de JÄGERMEISTER, cel mai important susținător al designerului român în non-conformista experiență pariziană de la Palatul Behague. Evenimentul va continua cu un after party în LOFT.


Cu ,,Phanta Rhei”(„Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat” expresie ce își are originea în greaca veche ), Florin Dobre încearcă să surprindă transformarea și involuția societății bazate pe degradarea umană ce vine, paradoxal, odată cu dezvoltarea acesteia. Colecția este structurată pornind de la un prim tablou cu personaje impecabile, ilustrate perfect, cu simetrii clasice. Trece printr-un proces de degradare și sfârșește în figuri și personaje dominate de dezumanizare. Caracterele parcă se descompun încetul cu încetul, alcătuind împreună o compoziție dramatică spectaculoasă.

„Nu știi niciodată ce va urma: un model militar, un tânăr în costum în carouri, o femeie în rochie cu pene care cad în urma ei. Negrul câștigă teren, țesătura se destramă. Un cuplu trece și fiecare se îmbracă de parcă ar aparțăine sexului opus. (…)„, scria despre colecția „Panta Rhei” Bertrand de Saint Vincent, redactor al cotidianului Le Figaro în articolul „ A fost odată în Est, versiunea fără arme”.

Colecțiile semnate Florin Dobre se adresează bărbaților ce se exprimă în spațiul social prin alegeri atipice, creative și personale. Atât creatorul cât și hainele ce îi poartă amprenta intrigă. Creațiile sale nu sunt simple soluții de stil, ci propuneri de atitudine, construite în jurul unor personaje puternice ce reușesc să transmită un mesaj vizual coerent, dramatic și unic.

Lansarea colecției Florin Dobre Toamnă/Iarnă 2013/14 „Panta Rhei”, Joi, 28 februarie 2013, este susținută de către:

Video : Urban Friends Republik / Make Up : Atelier Paris / HairStyle : Peter Brooks

Music :  live performance by Paul Sensor & Mara www.kultstudio.ro

Susținător principal: JAGERMEISTER

Parteneri: AZAY, VINIBUONI

Număr de vizualizări :1650


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro