Documentarul “Un gând, un vis, Doyle…și-un pix” în regia lui Bogdan Ilie-Micu, prezentat la ICR

feb. 17th, 2013 | By | Category: Postcard

Joi, 21 februarie 2013, ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va fi proiectat, în prezența regizorului Bogdan Ilie-Micu, documentarul “Un gând, un vis, Doyle…și-un pix”. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera discuția cu regizorul invitat.

În 2012, documentarul “Un gând, un vis, Doyle…și-un pix” a participat la Festivalul Internațional de Film Transilvania, în cadrul Zilelor Filmului Românesc și a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut. Premiera internațională a avut loc în Italia, la Milano International Film Festival (2012). Documentarul a fost prezentat și în programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York și la festivalul de film documentar DocEst, din Iași. O cronică despre film a apărut în Hollywood Reporter.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit în 2009 cursurile Universității Media, secția de regie film și TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. În timpul facultății a realizat filmele de scurtmetraj Răfuiala și 5 secunde.

“Într-o dimineaţă caldă de iulie, luându-și la revedere de la prieteni, Mihai își face cruce, încalecă şaua motocicletei sale pe nume Doyle şi pleacă în călătorie: din România până în Ulan Bator, și înapoi. El, care nu s-a considerat niciodată un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curbă fără să știe ce l-a lovit, căruia îi e frică de viteză, nu știe să pună genunchiul jos sau să polizeze scărițele, care face cu plăcere un ocol de o sută de kilometri ca să evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri în patru luni, traversând 14 țări.” (prezentarea filmului)

Bogdan Ilie-Micu a avut îndrăzneața idee de a reface călătoria cu Doyle, folosind  cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin  Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria și înapoi în Romania.

Regia: Bogdan Ilie-Micu
Scenariu și fotografii: Mihai Barbu
Producție și montaj: Bogdan Ilie-Micu
Narator: Ionuț Kivu
Director de imagine: Adrian Grigorescu
Compozitor: Bogdan Diaconeasa

Număr de vizualizări :1286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro