Csatlós Levente expune „Peripeţii”

feb. 2nd, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Maghiar din Bucureşti (Str. Gina Patrichi nr. 8), va avea loc vernisajul expoziţiei artistului plastic Csatlós Levente. Prezintă scriitorul Dan Mircea Cipariu. Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 16 februarie 2013.

Accident biografic, metafizic şi oniric!

Un puternic son al interiorităţii ne propune noua expoziţie personală a artistului Csatlós Levente. Viaţa trăită şi viaţa visată sunt prilej de călătorie printre linii şi tuşe vibrate, pentru a descoperi forţa terapeutică şi rezonanţa cu zonele abisale ale fiinţei. Un adevărat spirit epifanic străbate lumi aflate între starea de veghe şi vis. Aici nu e o ţară a nimănui, aici este un spaţiu al sinelui care vrea să ştie şi mai mult despre cum iese întunericul din vechi alfabete de singurătate, din cataloage de vise ori din gândirea vegetală. Semnele vizuale au o cromatică discursivă, de dese(m)n fin ce aminteşte de siguranţa execuţiei unei gravuri ori a unei caligrafii a sinelui. Inserturile de grafisme şi accentele de pastel cu tonuri (i)luminate ies din masa teluric-acrilică pentru a sublima tot atâtea discursuri despre sensul petrecerii existenţiale. Dexteritatea construcţiei vizuale capătă sens la întâlnirea plină de tensiune cu poeticitatea semnului grafic, în timp ce figuratismul neprogramatic ţâşneşte ca un altfel de dicteu automat. Căci ce sunt aceste peripeţii plastice? Întâlnirea cu accidentul biografic, cu cel metafizic ori cu cel oniric! Aceste peripeţii sunt o cale de cunoaştere şi de vindecare sufletească! (Dan Mircea CIPARIU)

Număr de vizualizări :1527


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro