Conferinţele ICR: “Există filosofia adevărată?”, cu prof. univ. dr. Mircea Flonta

feb. 17th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 20 februarie 2013, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), va avea loc conferinţa “Există filosofia adevărată? Formele de viață filosofică între exclusivism și toleranță”, susţinută de prof. univ. dr. Mircea Flonta.

Există un singur fel, cel corect, de a face filosofie sau există mai multe practici filosofice, fiecare având propriile criterii de excelență? Care este „filosofia adevărată”: construcția de sistem, analiza conceptuală, reflecția liberă sau cercetarea academică? Putem vorbi de Filosofie (cu majusculă)?  Există o definiție a filosofiei? Acestea sunt câteva din întrebările care vor face obiectul conferinței.

Număr de vizualizări :1283


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro