”Illégal” la Cinemateca Francofonă

feb. 26th, 2013 | By | Category: Postcard

Miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 19.30, în Aula Magna (Universitatea de Vest Timișoara, bd. Vasile Pârvan nr. 4), la Cinemateca Francofonă va avea loc proiecția filmului ”Illégal”. O dramă franco-belgo-luxemburgheză de 90 de minute, din 2010, a realizatorului Olivier Masset-Depasse. Un eveniment organizat de Institutul Francez din Timişoara, Lectoratul Francez şi Asociaţia Hexagone.

Sinopsis:

Tania şi fiul său de 14 ani, Ivan,  sunt ruşi şi trăiesc ilegal, de 8 ani, în Belgia. Ea este mereu în alertă şi se teme de controalele poliţiei, până în ziua în care este arestată. Mama şi fiul sunt separaţi, Tania fiind dusă într-un centru de detenţie. Ea va face totul pentru a-şi regăsi fiul, dar tot nu va scăpa de ameninţarea expulzării.

Intrarea este liberă. Film subtitrat în limba engleză.

Număr de vizualizări :1233


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro