“Taina ghemului de aţă” de Petre Crăciun

feb. 28th, 2013 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 martie 2013, ora 16:30, la Librăria “Mihai Eminescu” din Bucureşti,  va avea loc lansarea volumului  de versuri pentru copii “Taina ghemului de aţă” de Petre Crăciun, Editura Zorio. Versuri din volum vor fi recitate de actriţa Olivia Niță. Participă scriitorul Victor Gh. Stan, președintele secției pentru Copii și Tineret din cadrul Asociației Scriitorilor București, Ema Pendiuc, inițiatorul și coordonatorul Școlii de Film și Televiziune pentru Copii – Micile Vedete, scriitori, profesori, jurnaliști.

Participă, de asemenea, copiii de la Școlile nr. 149 și 280 din Capitală, iar câțiva dintre ei vor recita poeme. Vedeta evenimentului va fi copilul Raluca Maria Georgescu, de cinci ani, care de un an a învațat pe de rost toate poeziile din volum.

Petre Crăciun a mai publicat „Floarea înțelepciunii și iarba puterii”, Editura Timpolis, 2002  povești și ”Cândva mă chema Codiță”, Editura ZORIO, 2012, povestire pentru copii.

Vor mai apărea în 2013: „Cruciada pisicilor” (epopee în versuri pentru copii, Editura ZORIO) și „Povestea balaurului beteag”, povești volumul II, Editura ZORIO.

Scriitorul deține Premiul I al Asociației Scriitorilor Iași la Concursul de Povești ”Ion Creangă”, organizat împreună cu Muzeul Literaturii din Iași și Bojdeuca din Țicău – 1997. Povestea premiată: Floarea înțelepciunii și iarba puterii.

Petre Craciun este și inițiatorul site-ului LITERATURĂ COPII (www.literaturacopii.ro).

Număr de vizualizări :1884


One Comment to ““Taina ghemului de aţă” de Petre Crăciun”

  1. Petre Craciun spune:

    Multumim pentru semnalare si va asteptam la Libraria Mihai Eminescu.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro