“Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii” de Aurora Liiceanu

feb. 28th, 2013 | By | Category: Eveniment

Vineri, 1 martie 2013, ora 18.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Pţa Romană nr. 5), va avea loc o discuţie despre cel mai recent volum al Aurorei Liiceanu, “Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, apărut de curând în seria de autor pe care Editura Polirom i-a dedicat-o. Invitaţi: Elisabeta Lăsconi, Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu.

Cartea semnată de Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton şi una dintre cele mai de succes autoare publicate de Polirom în ultimii ani, a apărut şi în format electronic.

“Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii” prezintă povestea a două femei, Hadley Hemingway şi Zelda Fitzgerald, care par să aibă în comun un singur lucru: amândouă au fost căsătorite cu scriitori celebri. În rest, sunt complet diferite: Hadley e o femeie care a asimilat valorile mediului din care provine şi nu îşi doreşte decât o viaţă liniştită alături de soţ şi de copii; Zelda e autonomă, excentrică, încalcă toate regulile şi încearcă mereu să se desprindă de personajele feminine create de celebrul ei soţ, care o foloseşte ca sursă de inspiraţie pentru cărţile sale.

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucşoara şi rezistenţa din munţi (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru poveşti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viaţa nu-i croită după calapod (2011) şi Cuvinte încrucişate (2012).

Număr de vizualizări :1437


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro