“Sociologia intelectualilor – bilanţ de etapă” la Cafeneaua critică

feb. 4th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 6 februarie 2013, ora 19:00, în Club A din Bucureşti va avea loc o nouă ediţie a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua Critică. Invitați: Mihai Dinu Gheorghiu, sociolog, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru asociat al Centre de Sociologie Europeenne (EHESS/CNRS) și al Centre d’Etudes de l’Emploi (CNRS), Paris, coordonator al Colecției „Observatorul social” a Editurii Universităţii „Al.I. Cuza”; Camelia Crăciun, cercetătoare la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, lector asocoiat la Universitatea din București, traducătoare şi îngrijitoare a ediţiei româneşti a volumului lui Lewis Coser “Oameni ai ideilor: perspectiva unui sociolog”; Zoltán Rostás, sociolog, profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

“Perioada pe care o traversăm confirmă faptul că una dintre tematicile cele mai atractive ale cercetării sociologice rămâne aceea a elitelor intelectuale. Cu pornire de la o serie de apariţii editoriale recente, care-şi propun să umple anumite goluri din bibliografia de specialitate disponibilă în româneşte, Cafeneaua critică propune o discuţie despre Sociologia intelectualilor – bilanţ de etapă.” (organizatorii)

Număr de vizualizări :1414


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro