“Povestea poveştii în filmul românesc (1912-2012)” de Marilena Ilieşiu

feb. 21st, 2013 | By | Category: Eveniment

În curând, în colecţia „CINEMA”, va apărea volumul “Povestea poveştii în filmul românesc (1912-2012)” de Marilena Ilieşiu, carte publicată şi în ediţie digitală, Editura Polirom. Marilena Ilieşiu propune o fascinantă incursiune în cinematografia românească, arătând cum sunt spuse poveştile în filmele din diferite perioade, începând din faza „primitivă” şi până în prezent.

Filme cu subiect istoric, filme în care povestea este distorsionată de ideologie, filme centrate pe personaje – toate se regăsesc în acest periplu printre titluri mai mult sau mai puţin cunoscute publicului actual, de la Independenţa României, Dacii şi Columna, trecând prin O noapte furtunoasă, Răsună valea şi Apa ca un bivol negru, pînă la Marfa şi banii, Aurora, Francesca şi După dealuri.

MARILENA ILIEŞIU este asistent de cercetare ştiinţifică, doctor în cinematografie şi media la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti. A fost redactor la revistele ProCinema şi Cinema. De asemenea, este critic de film, producător la Studioul Video Art şi membră a Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Număr de vizualizări :1374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro