“Doar rămâi tăcut ” de C. W. Poonja

feb. 25th, 2013 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Herald, în colecţia “Metanoia”, a apărut volumul “Doar rămâi tăcut ” de C. W. Poonja, traducere de Sorin Voina.

Cartea reuneşte o serie de convorbiri purtate de C. W. Poonja, un mare maestru advaitin al vremurilor noastre, cu numeroşi vizitatori, discipoli şi căutători de adevăr din toată lumea. Răspunsurile la întrebările ce i se adresau reflectau rodul „realizării Sinelui” la împlinirea căreia poate ajunge fiecare dintre noi fără a porni în căutarea zadarnică a ceea ce deja avem încă de la naştere.

Întrebat ce este libertatea, Poonja răspunde: „A fi liber înseamnă a-ţi cunoaşte natura ta fundamentală, propriul Sine. Nimic altceva. Libertatea este cel mai uşor lucru de obţinut. Nici măcar nu ai nevoie să gândeşti”.

Ce este Sinele? „Acesta este indescriptibil. Nu este intelectual, nici măcar transcendental. Gândeşte-te la unu, fără conceptul de doi. Apoi renunţă şi la conceptul de unu. Adesea vorbeşti despre dăruire, despre abandon. Dăruire către ce? Către acea Sursă prin care vorbeşti, prin care vezi, prin care respiri, prin care guşti şi atingi, prin care acest Pământ se învârteşte şi soarele străluceşte, prin care ai pus chiar această întrebare.”, a scris autorul.

Număr de vizualizări :1358


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro