“Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu, la Opera Naţională Bucureşti

feb. 1st, 2013 | By | Category: Eveniment

Duminică, 03 februarie 2013, ora 11.00, la Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti, va avea loc spectacolul de balet “Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu. Cu acest prilej, pentru prima oară în cariera sa, prim-balerina Oana Popescu-Babușka va da viaţă unuia dintre cele mai îndrăgite personaje de poveste, Albă ca Zăpada.

Absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti, Oana Popescu- Babușka devine, în 2004, prim-balerină a Operei Naţionale Bucureşti. Repertoriul artistei conţine multe dintre rolurile clasice importante, printre care: Cenuşăreasa din baletul cu acelaşi titlu de Serghei Prokofiev (regia şi coregrafia: Mihai Babuşka); Aurora din Frumoasa din pădurea adormită şi Clara din Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski (regia şi coregrafia: Alexa Mezincescu); Giselle din baletul omonim de Adolphe Ch. Adam (coregrafia: Jean Coralli, Jules Perrot şi Marius Petipa, regia şi adaptarea coregrafică: Mihai Babuşka); Swanhilde din Coppelia de L. Delibes (coregrafia: Anton Romanovski, Oleg Danovski, regia: Oleg Danovski). De asemenea, a interpretat şi roluri în spectacole de dans neoclasic, printre care Vals fantezie de Mihail Glinka (coregrafia: George Balanchine).

Număr de vizualizări :1666


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro