Expoziţia „Culorile Coreei” de Anna Kim, la MNŢR

ian. 7th, 2013 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 8 ianuarie 2013, ora 18.00, la sala Acvariu (Muzeul Național al Țăranului Român, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei “Culorile Coreei” de Anna Kim. Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Coreea în București, Muzeul Național al Țăranului Român și doamna Anna Kim. Expoziția va putea fi vizitată până pe 21 ianuarie 2013.


Anna Kim s-a născut la Seul, dar ca soție de diplomat, a trăit și în alte orașe ale lumii, între care, Ciudad de Mexico, Madrid, Bruxelles, Paris și Sofia (unde trăiește acum, fiind soția Ambasadorului Republicii Coreea în Bulgaria).

A folosit diverse tehnici – pictură în ulei și acrilic, pastel, guașă etc., marca sa fiind, acum, utilizarea pulberilor naturale din roci – materiale utilizate, în mod tradițional în Coreea – fapt care o ajută să confere o coloristică deosebită lucrărilor sale. Pictura ei reprezintă o combinație între arta tradițională coreeană și reinterpretarea acesteia, prin arta contemporană.

Anna Kim a absolvit un master în istoria artei la Universitatea Ewha, din Seul, în 1984, și o diplomă specială pentru pictură în ulei și acrilic, de la Institutul de Arte Frumoase din Ciudad de Mexico. A primit, de asemenea, Certificatul de pictor tradițional, din partea Institutului pentru Educație Socială din cadrul Universității Yonsei și Certificatul de pictor tradițional din partea Universității Ewha.

A luat parte la numeroase expoziții de grup, între care, cele de la Paek Sang Memorial Hall, din Seul, de la Universitatea Anahuac din Ciuda de Mexico, de la Târgul de carte din Frankfurt etc. În 2007, a participat la cea de a 32-a ediție a Expoziției anuale de artă tradițională coreeană, de la Seul, unde a primit Premiul I pentru pictură tradițională.

În mai 2011, Anna Kim a deschis o expoziție personală, în cadrul celui de al 16-lea Salon de Artă de la Sofia , urmată de alte expoziții personale, la Varna, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Madrid și Plovdiv.

Este membră a Asociației Coreene de Pictură Tradițională și a Uniunii Artiștilor Plastici din Bulgaria. Anna Kim a publicat, de asemenea, numeroase articole în reviste specializate din domeniile artei și muzeelor.

Mai multe lucruri despre arta ei pot fi aflate de pe blogul său: http://sunwoll.blog.me

Număr de vizualizări :1032


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro