Denisa Mirena Pişcu lansează volumul „Sunt încă tânără”

ian. 30th, 2013 | By | Category: Eveniment

Marţi, 5 februarie 2013, de la ora 18.30, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului de poezie „Sunt încă tânără” al Denisei Mirena Pişcu, apărut în colecţia Drog a editurii Tracus Arte. Despre carte şi autoare vor vorbi scriitorii Claudiu Komartin, Felix Nicolau şi Cosmin Perţa.

Cea mai recentă carte a Denisei Mirena Pişcu, Sunt încă tânără, a fost prezentată pentru prima dată publicului la Târgul de Carte Gaudeamus, de la sfârşitul anului 2012.

„În forme rituale atât de subtile încât se confundă cu gesturile cele mai obişnuite ale existenţei cotidiene, Sunt încă tânără ne prezintă, cu o tulburător de tandră fineţe, triplul mister feminin al relaţiei erotice, al relaţiei cu viaţa pe cale de a se naşte din propria fiinţă şi al relaţiei cu cei dragi din lumea de dincolo.” (Caius Dobrescu)

Denisa Mirena Pişcu s-a născut la 22 august 1980 la Rădăuți, jud. Suceava.

A absolvit Facultatea de Litere din Bucureşti şi a urmat masterul Teoria şi Practica Imaginii la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (finalizat cu o teză în limba engleză despre sound poetry).

A publicat primul grupaj de poeme în 1992 (revista Astra, Braşov), urmat de publicarea unor texte de poezie, proză şi eseu în reviste literare din ţară (România Literară, Vatra, Poesis Internaţional, Observator Cultural, Viaţa Românească, Fracturi, tiuk!, Bucureştiul Cultural, Ziarul de Duminică, Euphorion, Interval, Cronica, Arca, Poezia, Time Out etc.).

A debutat editorial cu volumul Pufos şi mecanic, la editura Vinea (2003) şi a primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov.

În 2009 a publicat volumul de poezii Omul de unică folosinţă / Disposable People (versiune bilingvă, traducere în limba engleză de Florin Bican), la editura Galway Print din Irlanda. A susținut un turneu de lectură în oraşele Cork, Limerick, Galway şi Dublin.

La sfârșitul anului 2012 a publicat volumul Sunt încă tânără, editura Tracus Arte.

A participat, între 2007 și 2009, la proiectul Overcoming Dictatorships – the Encounter of Poets, Artists and Writers, organizat de Institutul Hannah-Arendt pentru Studiul Totalitarismului din Dresda, Germania.

În anul 2012 a fost difuzat la Televiziunea Naţională Cehă un portret de scriitor dedicat poetei, realizat de regizorul Jan Gogola, în cadrul documentarul Evropa jedna báseň produs de festivalul Days of Poetry and Wine (Valtice, Cehia, 2009) despre cei 27 de poeţi invitați să reprezinte Uniunea Europeană.

Poemele sale au fost incluse în antologiile: Generaţia 2000 de Marin Mincu (Pontica, 2004), Al doilea top de Al. Cistelecan (Aula, 2004), Douămiismul poetic românesc de Ştefania Mincu (Pontica, 2007), Present Tensions. European Writers On Ovecoming Dictatorships (CEU Press, 2009), Dny poezie a vína Valtice 2009.

A avut lecturi publice în Bucureşti, Praga, Budapesta, Cracovia, Viena, Irlanda.

Selecții din poemele sale au fost traduse în cehă, engleză, poloneză, bulgară, germană, finlandeză.

Număr de vizualizări :2753


One Comment to “Denisa Mirena Pişcu lansează volumul „Sunt încă tânără””

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro