Au fost desemnaţi directorii adjuncți și referenții la Institutele Culturale Române din străinătate

ian. 7th, 2013 | By | Category: Postcard

În urma concursului organizat de Institutul Cultural Român în perioada 23 noiembrie 2012 – 4 ianuarie 2013, pentru posturile de directori adjuncţi şi referenţi la institutele culturale din străinătate, s-au înscris 189 de candidați pentru 5 posturi de director adjunct și 12 posturi de referent. Comisia, alcătuită conform legii, a analizat dosarele de concurs și a stabilit, în conformitate cu regulamentul anunțat, candidații eligibili. În cazul în care candidații au fost la egalitate va fi organizat interviu, conform regulamentului, în intervalul 7-11 ianuarie 2013.


Au fost respectate toate prevederile regulamentului, candidații provenind din diferite localități ale țării.  Criteriile de concurs au fost anunțate public în noiembrie 2012. Institutul Cultural Român va continua practica scoaterii la concurs a posturilor. Candidații care nu au reușit pot opta pentru înscrierea la concurs, în perioada următoare, în vederea ocupării posturilor ce vor fi vacantate.

În urma concursului organizat de Institutul Cultural Român (23 noiembrie 2012 – 4 ianuarie 2013), se desemnează după cum urmează:

Director adjunct  ICR Berlin – Dana Bizuleanu (Sighișoara)
Director adjunct  ICR Lisabona – Gelu Savonea (București)
Director adjunct  ICR New York – Mihaela Cropsey (Washington D.C.)
Director adjunct ICR Varșovia – concursul se reia cu participanți care cunosc limba poloneză. Între timp, se prelungește cu un an mandatul doamnei director adjunct aflate în funcție, Monica Voitovici.

Aceste desemnări se transferă spre aprobare Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Directorul adjunct al ICR Viena se stabilește după interviul cu cei trei candidați rămași în competiție (Andra Bruciu Cozlean, Ilinca Macarie, Roberto Dietrich).

Se desemnează în funcțiile de referent, după cum urmează:

Referent ICR Praga: Denisse Ionescu
Referent ICR Praga: Teodora Cojocaru
Referent ICR Viena: Radu Naghiu
Referent ICR Berlin: Raluca Betea
Referent ICR Berlin: Daniela Duca
Referent ICR Roma: Andrei Vasilica
Referent ICR Roma: Ispas Daniela Mihaela
Referent ICR New York: Trifan Rareș Cristian
Referent ICR Bruxelles: Mirona Măgeanu
Referent ICR Stockholm: Petre (Buligescu) Luiza-Maria
Referent ICR Londra: Gabriela Mocanu
Referent ICR Varșovia: Bogdan Nicolae Ionescu

Număr de vizualizări :1464


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro