„Matei Copil Miner”, în regia Alexandrei Gulea, la Festivalul Internaţional de la Rotterdam 2013

ian. 28th, 2013 | By | Category: Eveniment

Regizoarea Alexandra Gulea prezintă în premieră mondială filmul de ficţiune de lung metraj “Matei Copil Miner” în cadrul prestigiosului festival International Film Festival Rotterdam 2013, aflat la cea de a 42-a ediţie, care are loc în perioada 23 ianuarie-03 februarie 2013. “Matei Copil Miner” concurează pentru premiul “Big Screen Award”. Producător este Thomas Ciulei.


“Matei Copil Miner” este o coproducție româno-germano-franceză între Europolis Film, Lüthje-Schneider-Hörl, Ciulei Films, HFF München şi 40°Grad, sprijinită de programul Media al Comunităţii Europene, Eurimages, Centrul Naţional al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema şi de sRTV.

Matei (Alexandru Czuli), un copil de 11 ani pasionat de biologie, trăieşte singur cu bunicul lui (Remus Mărginean) într-o regiune minieră de munte. Părinţii sunt plecaţi la muncă în Italia. Din toamnă până în primăvară, întâmplările prin care Matei trece şi prima experienţă a morţii îl obligă să se maturizeze şi să decidă de propriul destin.

Alexandra Gulea a mai regizat: “Hacker”, serial TV- 2003, “Dumnezeu la Saxofon, dracu la vioară”, documentar- 2004, “”Azi eram frumoasa jună”, documentar- 2007, şi a lucrat ca monteur la filmul  “Weekend cu Mama” în regia  lui Stere Gulea şi la două dintre filmele regizorului Thomas Ciulei: “Asta E” şi “Podul de Flori”.

Număr de vizualizări :1792


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro