„Jamie, ministrul hranei sănătoase” îi inspiră pe „Micii Bucătari”

ian. 16th, 2013 | By | Category: Postcard

Duminică, 20 ianuarie 2013, se reia seria atelierelor de gătit pentru copii „Micii Bucătari”, cu o incursiune în bucătăria italiană. Atelierele oferă celor mici educație culinară, împletind arta de a spune povești cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă. Pe 20 ianuarie 2013, începând cu ora 12.00, copiii cu vârste între 3 şi 5 ani vor asculta povestea bucătarului Jamie Oliver şi vor învăţa să prepare tagliatelle cu broccoli și busuioc, după o rețetă italiană inspirată din volumul „Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Editura Curtea Veche Publishing.

Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro, întrucât locurile sunt limitate.

După ce s-a bucurat de succes în 2012, seria „Micii bucătari” continuă cu ateliere lunare găzduite de Librăria Bastilia. Pe parcursul acestui nou sezon, se vor explora ingrediente şi reţete mediteraneene şi asiatice pentru ca cei mici să cunoască mai bine bucătăria internațională. Următorul atelier va avea loc pe 17 februarie.

Eveniment organizat de Food Revolution România, Curtea Veche Publishing și Librăria Bastilia.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Curtea Veche Publishing deține în exclusivitate drepturile de publicare a volumelor lui Jamie Oliver în România și, până în prezent, a publicat nouă volume ale faimosului bucătar, cel mai recent dintre acestea fiind „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”.

Pe 17 mai va avea loc „Food Revolution Day” un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver  menit să inspire și să educe oamenii  pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Într-o singură zi, mii de particiapnți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață

Număr de vizualizări :1122


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro